Schenking

Zowel geldbedragen of zaken (zoals een huis, een schilderij of een auto) kunnen worden geschonken. In de wet staan diverse spelregels over schenken.

Zo is bijvoorbeeld vastgesteld welk bedrag zonder belasting kan worden geschonken. Aan een schenking kunnen voorwaarden worden verbonden zoals het herroepelijk zijn van de schenking.

Ook om fiscale reden kunnen schenkingen van belang zijn omdat daarmee door het overhevelen van vermogen tijdens leven belasting kan worden bespaard. Aan de hand van uw wensen en de omvang en samenstelling van uw vermogen helpt Van Gastel Notarissen u met het mogelijk besparen van belasting.

Voor aantal schenkingen is een notariƫle akte vereist. Van Gastel Notarissen is u behulpzaam zijn bij het uitwerken van het schenkingsplan en het opstellen van de schenkingsakte. Van Gastel Notarissen kent de formaliteiten waaraan moet worden voldaan. Van Gastel Notarissen zal in de regel ook de aangifte voor het schenkingsrecht voor u verzorgen.

Ook als er in het verleden schenkingen door middel van schuldigerkenning zijn gedaan, kan het van belang zijn dit door Van Gastel Notarissen na te laten kijken omdat er recent op fiscaal gebied veel is veranderd.